Широкоформатният печат върху самозалепващо се ПВЦ фолио е стилно рекламно решение за веки бизнес и необходимото взаимно допълнение с рязането на плотер по контур за превръщането им в най-универсалната и резултатна форма за интериорна или екстериорна реклама.

shutterstock_533535460Оптималното съотношение между цена и качество в определени случаи трудно може да бъде постигната чрез друг метод, а ние от ME PRINT имаме достатъчно опит, за да ви предложим най-доброто от най-доброто.

Широкоформатният печат върху ПВЦ фолио се извършва от принтери с печатаема площ от 50 сантиметра до 5 метра, в които се зареждат ролки медия.

Първоначално са използвани солвентни мастила, които са съставени от пигментни оцветители и се характеризират с устойчивост, яркост и издръжливост на неблагоприятни въздействия като дъжд, слънчева светлина, надраскване.

Те обаче се нуждаят от време за съхнене и имат слабости като неприятна миризма, вредни влияния, огненоопасни са.

Поради това са разработени еко-солвентните им заместители, които предлагат същата яркост и устойчивост при променен химичен състав – по-безопасни и безвредни са за хора и околна среда.

Последната алтернатива в бранша са екологичните латексови мастила, в които има около 70% вода.

Ролният печат си има своите предимства за конкретни поръчки като висока устойчивост срещу надраскване, което обезмисля ламинирането като довършителна дейност.

Широкоформатните принтери са подчинени на технологията, което задължително изисква изпращаните файлове с визия да са в същата палитра. Към 4-те основни цвята в някои глави са добавени светъл цян и светла магента плюс бяло.

Калибрирането на екран с принтер и общуването с печатницата са задължителни, тъй като технологията трудно позволява на една и съща визия да се изкара 100 % съвпадащи цветове при отпечатване в различни периоди.

Това не се отразява съществено между екран-реален продукт.

Медията също е от значение за широкоформатният печат – на пазара съществуват ролки с различни размери и от различни марки.

Не пропускайте да разгледате още интересни предложения  в графата ни РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ

shutterstock_1040397001Друга разлика при самозалепващите се ПВЦ фолиа за печат е лепилният слой.

Изборът ви тук също зависи от конкретната реклама и мястото й – тя може да бъде върху перманентни или сменяеми (ремувъбъл).

Вторите са предназначени за седмични и месечни промоции, в чието създаване е заложено постоянната им подмяна.

Именно заради това лепилният слой е по-слаб, което позволява лесен демонтаж.

Перманентните фолио имат същата белота, но издържат много повече след монтиране.

При сваляне е по-вероятно да остане част от лепилото им по стената или витрината, които трябва да бъдат изчистени с течности и специални инструменти.

Разбира се, може да изберете за вашата уникална визия и печат върху другите типове фолио – перфо(допуска светлина), пясъкоструй (матира стъклото), транслуцент (спира нежелани отражения), автомобилно (за криви повърхности и превозни средства).

Рядко се печати върху цветни фолиа, защото това променя нанасяните отгоре изображения и никоя печатница не дава гаранции.

Файловете за широкоформатен печат върху самозалепващо се ПВЦ фолио трябва да са растърни и с възможно най-висока резолюция.

При рязане по контур предварително трябва да са заложени пасери около цялостната визия – те трябва да са само от черно и да са с най-тънкия възможен размер.

Засичайки ги след печата ножът на режещия плотер очертава фигурите в пространството между тях.

Задължително се предвижда застъпка от един или два сантиметра, ако визията се печати на части.

Прието е и да се прибавят по 5 или 10 мм. от страна над заложените рекламни размери, които после се обрязват.

Така се гарантира пълното покритие на видимата част при монтирането на табела или цяла витрина.

След печат се поставя ламинат, за да се гарантира по-дълъг живот на визията срещу надраскване, светлина и дъжд.

Широкоформатният печат върху ПВЦ фолио допълва и дори замества най-разпространения вариант за екстериорна и интериорна реклама – плотиране върху цветно фолио.

Той носи огромни възможности и е доказал значението си за външната и вътрешна реклама.

При малките тиражи и единични бройки е без алтернатива. Но вие, нашите клиенти, винаги ще имате възможности за такава, защото целта ни в ME PRINT е винаги да сме ви максимално полезни с ефективни съвети и действия. Ако ви предстои кампания или събитие, можете да допълните материалите си с рекламни чаши, шапки, запалки, чадъри, дипляни, фалери или друго, от което се нуждаете.