Печата на текстил се използва не само в модната индустрия, но и за рекламни кампании и промоции.

На практика върху подходящ плат могат да бъдат отпечатани най-различни изображения, надписи и какво ли още не. Тук изборът е наистина голям и възможностите за реклама са безгранични.

Съществуват много методи на печат на текстил като най-често използваните са тези, които се правят в печатници и рекламни агенции.

Един от процесите се нарича сублимация. Основните предимства на този вид рекламен печат са в дълготрайността на цветовете и висококачествените изображения, които се постигат.

Когато целта е да се брандира облекло, спално бельо или текстил за хотели например, от изключително значение е качеството на изработка и трайността на отпечатаните изображения.

Кои са най-често използваните текстилни материали за брандиране?

За да се направи качествен печат на текстил е важно платът да бъде изработен от полиестер или полиамид. Платове, в чийто състав присъстват изцяло естествени влакна, не могат да бъдат качествено брандирани, поради трудното свързване на мастилото с тъканта. Поради тази причина е желателно естествените влакна в състава на текстила за печат да бъдат до 30%.

Ситопечатът е една от използваните технологии, при която мастилото се впръсква през сито, изпънато на здрава рамка. Качествените мастила се свързват добре с текстила и дрехите могат да се запазят като нови, дори и след интензивно носене и често пране. Разбира се, за да бъде това възможно, трябва да се спазват всички указания за пране, третиране на петна и др., което гарантира по-дълъг живот на тъканта и по-трайни изображения. Този вид печат е доста използван, поради възможността за по-големи тиражи и качествените и дълготрайни изображения, които се постигат.

БРАНДИРАНЕ НА ТЕКСТИЛНИ ФОТО СТЕНИ/ПАНА – При организиране на промоции и рекламни събития, свързани с представянето на нови продукти, обекти или услуги, можете да заложите на реклама чрез брандирани на текстилни фото стени или пана, които ще добавят допълнителен стил и класа на марката Ви.

БРАНДИРАНЕ НА ТЕКСТИЛНИ ПАНА

Печат върху текстил се използва също и при изложения, панаири и рекламни форуми. Мобилните пана от текстил са доста интересен начин да представите вашата фирма. Те представляват алуминиева рамка, на която е опънато текстилно платно. Благодарение на техниките за печат, върху него може да отпечатате вашата рекламна информация, лого или послание към потребителите. Олекотената и лесна за сглобяване рамка ви дава възможност да използвате многократно този вид печатна реклама и да я пренасяте от събитие на събитие. Двустранните рамки ви дават още по-голяма площ, върху която да поберете информацията за вашата дейност. Това е добра възможност за представянето ви на конференции, рекламни събития и презентации.

БРАНДИРАНЕ НА ЩОРИ – Освежете този детайл, като го брандирате с любим герой, красиво място или нещо индивидуално.

СВЕТЕЩИ ТЕКСТИЛНИ РАМКИ – Този невероятен инструмент създава изключителна атмосфера, неповторимо излъчване и комфорт, като е в състояние бързо и много изгодно да промени традиционния изглед на позната ни работна среда. Независимо дали става въпрос за търговски обект или интериор в заведение, светещите текстилни рамки могат да превърнат малко използваните пространства във впечатляващи рекламни позиции.

ПЕЧАТ НА ТЕКСТИЛ – Неподражаемата идентичност и дизайн са носители на Вашето послание, достигат до различни хора и са един от основните инструменти в рекламната комуникация. Ние предлагаме:

  • Декорация на вътрешни прегради в офисни и жилищни пространства;

  • Апликации върху стъклени, плексигласови, еталбондови или други повърхности;

  • Брандиране на стени, витрини, преградни стъкла, конферентни зали, офиси и други избрани от Вас интериорни места.

ТЕКСТИЛНИ ИНТЕРИОРНИ РЕШЕНИЯ – Ние Ви предлагаме изграждането на цялостни интериорни решения от текстил за Вашия обект, офис или дом. Достатъчно е само да изберете желаното изображение и то с лекота може да оживее върху Вашите завеси!

shutterstock_1604516395
shutterstock_165248735 (3)
shutterstock_1356389936