Домът е нашата крепост и то не само при, динамичното ежедневие, в което живеем. За да още по-уютен и красив той, ние от имаме неустоимо предложение към вас – печат на тапети.

IDT00013_preview1Тази опция ни позволява да изпълним всяко ваше желание, превръщайки дадено помещение от апартамента или къщата ви в уникално – може да сбъднете стара ваша мечта за известна картина върху цяла стена, природна забележителност или чисто практически да увеличите пространството чрез графични предмети в перспектива.

Технологията позволява с усмивка да превърнете детската стая в космически кораб или джунгла, защото тя отговоря на високи стандарти за екологичност.

Най-хубавото е, че това визуално пиршество не е ограничено само за кухнята, хола или стаите.

Можете да изберете определена снимка или нашите дизайнери да създадат за вас специфичен проект за офис, ресторант, бар, магазин.

Интериорните дизайнери са избирали от векове тапетите, за да разнообразят конкретни пространства с цвят, текстура и шарки.

Но за взискателните си клиенти са се обръщали към рисуването и именитите художници, за да създадат единствени по рода си стенописи. Ние обаче живеем във време, в което ударно навлезе възможността за дигитално създаване на тапети чрез широкоформатен печат.

Тя се явява конкуренция на традиционното производство, защото не се изискват трупане на запаси в складовете. Малките тиражи предразполагат към хиляди готови варианти и безброй индивидуални, още повече с наличието на библиотеки с милиони снимки в тях.

Вече не са проблем плавните преливки без ясни линии, както и не е необходимо дадена шарка да се повтаря през определено разстояние.

В същото време при печата на тапети се използват мастила и медии с високо качество, отговарящи на задължителни стандарти за безопасност.

Първите са екологични и защото се използват бои на акрилна основа – на същата са всичките гами за боядисване на жилищата.

Това позволява изпълнените по тази технология тапети да бъдат монтирани дори в болници, детски градини и детски стаи.

Към изисквания като липса на миризма и опасни частици са добавени такива с предпазни функции като забавящи горенето.

Повечето тапети за дигитален принт са устойчиви на вода и надраскване, на пукнатини. Те са издръжливи, лесни са за почистване.

Запазват за дълго време цветовете си без да се налага да се ламинират.

Тапет
Тапет на стена
Модерен тапет за хол

Печатът на тапети започва с избор на визия – снимка или векторна ще бъде тя.

След това се преценява дали ще я създадете сами или ще се доверите на дизайнерите ни, които веднага ще ви предложат няколко вида текстура за тапетите ви – те могат да бъдат с пясъчна, имитация на кожа, на коприна, на грубо измазване. Или пък просто да бъдат гладки.

Вашият тапет може да бъде отпечатан върху ПВЦ фолио или върху нетъкан текстил (флиз).

За създаването на втория са използвани текстилни влакна без съдържание на стъклени нишки или ПВЦ, като плътността му е 130 гр. и е с висока степен на безопасност.

Ролките с тапети за широкоформатен печат са с различна широчина, която варира около метър – метър и двадесет.

Това са отделните ленти на вашия тапет, които се зареждат на съответния принтер и върху която се нанасят съответните мастила.

Следващият етап включва монтирането на вече готовия тапет в помещението ви.

То става по стандартния начин, познат от промишлените тапети. Всяка лента от цялото се поставя вертикално.

Застъпка не се прави. Използва се тапетно лепило за тежки тапети, като преди нанасянето му участъкът от стената трябва да е сух, без прах или мазилка, гладък.

За по-лесното поставяне специалистите ни предлагат да се маркират ширините на лентите върху стената.

По този начин лесно се следи за успоредността и правия ъгъл на всяка от тях.

Нанасянето на лепилото може да бъде или върху самия тапет, или върху стената – за предпочитане е второто.

Заради мокрия слой лентата може да се намести и подравни по предишната лесно и бързо.

Определени гами от тапети за дигитален печат не изискват време за съхнене и е възможно да се работи в даденото помещение веднага след като майсторите поставят всички ленти от визията.

Ние от ME PRINT сме готови да отговорим със съвети и монтажна група на всеки ваш въпрос, свързан с печат на тапети включително и такива като необходимо ли е и как визията да продължава върху вратите.

Бързото и лесно отпечатване и монтиране на индивидуални тапети ни позволява да се отзовем положително и на чувствителните към модните тенденции хора, които могат да ги сменят всеки сезон.

Красив тапет за спалня
Оригинален тапет
Тапет за всекидневна