Плакатът е един от най-старите и важни елементи в маркетинга. Той е свързващото звено между мегабордите и билбордите от една страна и флаерите и брошурите от друга.

Рядко днес има уважаващ себе си филм, електронна игра, театрално представление, концерт, друго събитие или услуга без подобна реклама.

Извоювал си е славата на изкуство – организират се огромни изложби и биеналета, хора го колекционират.

Сполучливи примери се изучават десетилетия след приключване на конкретната рекламна кампания на даден бранд.

✅Важно е да отделите нужното внимание на плаката, защото това е възможност!

А бизнес се развива чрез правилното използване на наличните възможности, за което ние сме готови да ви помогнем.Плакати

✅Основната цел на плаката е да предизвика, изгради или поддържа интереса на различни групи от обществото към ваша стока, услуга, събитие или идея.

✅Той комуникира директно с крайния потребител, като му доставя информация, до която той трудно би достигнал в ежедневието си.

Това се постига с ясна и проста композиция, контраст и малко текст – или правилната спойка между тях ражда своеобразен „виц“, който влиза в сърцата на хората и изпълва умовете им.

Ако имате съмнение постер или плакат да направите, значи нямате дилема – прието е за „плакати“ с размери над 50х70 см. и стигащи до 150х220 см. да се използва думата „постер“.

✅Предимствата на този вид реклама са доста. Плакатът няма конкуренция в съотношението цена/възможности.

✅Създаването и разпространението на вашия плакат е далеч по-евтино от цената на рекламата ви в преса, радио, телевизия.

 То отнема малко време и малко хора участват, а в същото време до него обществото има достъп 24 часа 7 дни в седмицата. Печати се върху гланцирана хартия или ПВЦ фолио, като понякога се ламинира срещу слънце и дъжд.

Лепи се върху друга повърхност.

Има и възможности за индивидуалност като ултравиолетовото покритие, което позволява разчитане на информацията само под определена светлина и ъгъл.

Постер
Постер Софийска опера
SF3

✅Новост на пазара все още е поставянето на QR код, който препраща към допълнителни думи или медия.

✅Всичко е обвързано с таргет групата. Задължително обаче е визията на плаката да бъде съобразена с изискванията на други медийни канали – брошури, флаери, интернет.

Така изграждате едно общо послание към потребителите, без да провокирате у тях колебание.

Нашите специалисти могат да са ви от голяма полза в това.

✅Силата на плаката зависи от избраното време и място за разпространение (екстериор и/или интериор).

Виждали сте го на специални табла, на огради, спирки на градския транспорт, в магазини, по витрини, в заведения, в офиси или по стени на апартаменти.

Важно е до него да минава огромен поток от хора ежедневно.

За част от тези места се заплаща допълнително или е необходимо разрешение за ползване, разбира се има и такива, които са забранени, но качеството на заложената от вас маркетингова стратегия може винаги да гарантирате чрез изискване на отчети и снимков материал от избраните от вас разпространителите.

Един плакат може да съдържа изображение и текст, като в повечето случай присъстват и двете.

Чрез тях е синтезирана и представена важна информация за вашето конкретно събитие, промоция или послание.

Това се постига чрез „играта“ между шрифта, цветовете и символите в плаката.

Визията трябва да е модерна и ефективна, издържана в стила на фирмата и останалата рекламна кампания.

Модерен плакат
Музикален плакат
Плакат за опера

✅Снимките трябва да са с висока резолюция. За предпочитане е текстът да е малко, да се различава от фона и да е видим на разстояние от над метър.

✅Чрез конкретната големина на редовете и разстоянията се акцентират трите нива на важност – заглавието/посланието; отговорите на въпросите „какво“, „кога“ и „къде“; допълнителните думи.

✅Препоръчително е в плаката да има възможност за обратна връзка: сайт, телефон, поща или страница в социална мрежа. Oбщият стил не трябва да създава усещане за претрупаност. Простотата е сила!

Слабите места на добрия плакат са малко, но съществуват. Основната е свързана с допуснати грешки и трудното им отстраняване след отпечатването.

Решение за това е внимателната проверка на набрания текст плюс анализ на елементите на поставената снимка (думите върху фланелка на модел, финансови или други знаци, елементи).

От друга страна плакати може да стане обект и на вандализъм, но това също се решава – с резервни бройки и бързата подмяна на наранените единици.

За да бъде вашата кампания още по-забележима и запомняща се, може да добавите към вашите плакати, печат на билборд или банетри, ефектни или информиращи брошури, флаери с информация или визия на събитието, подови стикери, които да обвържате с интригуваща акция, като флашмод, например, или друго по ваш избор.

Ако ви предстои да организирате събитие, концерт, конференция или друго, не се колебайте да ни потърсите - ние ще ви съдействаме с експертна оценка и съвет.

КЛИКНИ ТУК!