Да се живее добре е изкуство и за да овладеем това изкуство, разбира се имаме нужда от качествена и добре поднесена храна.

И тъй като ресторантите отдавна не са само заведения за обществено хранене”, а притегателен център за социални контакти и чудесно място за посрещане на всякакви празници, те трябва да бъдат, ако не съвършени, то поне изпипани до най-малкия детайл.

Меню в ресторант

На фона на изключителната конкуренция в ресторантьорския бизнес, от значение е не само да се заложи на подбрани блюда и уютна атмосфера, но и на професионално оформени и напечатани менюта, които да представят асортимента на заведението по най-добрия начин.

В този ред на мисли, менюто трябва задължително да има представителен вид и да дава възможно най-ясна представа на клиентите, за това какво могат да очакват от заведението и какъв тип кухня се предлага в него.

Красиви менюта

 

Освен информативна и илюстративна информация, менютата „говорят” много за стила на ресторанта, за неговото ниво и класа, за това каква е атмосферата там.

Практиката показва, че добре съставеното меню е една от причините клиентите да поръчват повече и дори да посещават заведението по-често.

Със сигурност и вие самите си набелязвате ястия или коктейли, които бихте искали да опитате при следващото посещение в любимия ресторант или нощен бар.

Понякога това се случва само защото ви изкушават апетитните снимки или описания, които сте зърнали в менюто, нали?

Кои са основните критерии, по които едно меню може да се определи като добре изработено?

Оригинално меню

Атрактивен дизайн

Като всяко печатно произведение, менюто трябва да притежава уникалност и да предизвиква интерес.

Ние можем да ви предложим оригинален проект за дизайн на вашите менюта, така че те да отразяват стила и философията на вашия ресторант и да „комуникират” с клиентите ви интригуващо, ефективно и разбираемо.

Оригинален дизайн на меню

 

Уникалност

За да се радвате на отлично изработено меню, то трябва да се отличава с нещо различно.

Така както всяко заведение има свой собствен специалитет – рецепта, която може да бъде опитана само и единствено на това място, така и менюто трябва да се различава от всички останали.

Уникалността може да се крие в неговата нестандартна форма или оформление на кориците, цветовите решения или текста към самото меню, снимките, илюстрациите, информацията в него.

Разбира се, за оформлението на менюто е от значение какво е заведението.

Стилистиката на пицария или бирария няма много общо със сладкарница, сладоледен салон или кафетерия и това се отразява в стила на менютата.

Заведенията, предлагащи национални ястия, имат определен колорит и специфичен облик и това намира отражение в дизайна и цялостната концепция при изработването на менюто.

Някои заведения предразполагат за тежки, впечатляващи на вид менюта с твърди корици, които излъчват лукс и висока класа.

За други са подходящи закачливите и по-леки менюта, от луксозен картон с ламинат, които привличат с цветност, носят добро настроение и ни настройват на ваканционна вълна.

При всички случаи, клиентите са най-важни и не бива да бъдат отблъсквани с неугледни, зле изработени или прекалено стари и захабени менюта.

Не бива да се забравя, че с поднасянето на менюто, се прави анонс на ресторанта.

Разглеждаме менюто винаги непосредствено преди да поръчаме на място в заведението, но има случаи, в които то „излиза” от там и представя заведението пред хора, които никога не са го посещавали.

Суши меню

 

При важни делови срещи или частни партита, отново е задължително предварително да се уточни менюто, както за напитките, така и за храната и специалитетите.

Ако ресторантьорите не държат на това менютата им да изглеждат модерни и изискани, това може да бъде възприето като липса на уважение към клиентите. Едва ли собствениците на ресторанти искат това.

Самото разглеждане на менюто вече настройва и адаптира сетивата към храната, емоцията и настроението, което носи заведението и неговия интериор и стил.

При вида на ястията и при избора на храна, клиентите изпитват радост и търсят наслада. Обикновено са в приятната компания на приятели, настроени са позитивно и са готови да се отпуснат и разтоварят от сивото ежедневие.

Меню вино

Ето защо е важно заведението да ги посрещне с приветлива и уютна атмосфера и меню, което е наслада за очите.

Към изработката на вашите менюта, можете да добавите печат и дизайн на флаери или брошури, постери за специални събития или канави, с които да освежите интериора си.

Ние сме готови да ви помогнем да вземете важното решение и да създадете най-подходящото меню за вашето заведение, като се съобразим с избора ви и ви дадем най-добрите насоки и съвети за това. Свържете се с нас, за да получите стилно и качествено изработено меню.

Можете да се свържете с нас оттук, ако искате да изпратите запитване за оферта или да разгледате промоционални предложения тук.