Издаване на книги

Писането и издаването на книги не е за всеки, но ако вие имате куража, таланта и желанието, за да създадете книга, помагало или учебник, ние имаме  професионализма и опита, за да превърнем вашата книга в реалност.

Планирането и създаването на книга не е спонтанна дейност, нито пък е възможно да се случи за ден-два.

Процесът от хрумването на идеята или събирането на материал по темата, до проучването и изграждането на концепция за книга е дълъг, понякога доста криволичещ и изпълнен с колебания.

Без съмнение, този път е осеян и с доста въпроси. Част от тях са породени от страх и несигурност и звучат така:

  • Кому е нужна тази книга, нали има толкова други, написани по същата тема?
  • Ще бъде ли интересен и полезен моя стил на писане?Дали книгата ще има читатели? Дали ще се продава?
  • Как ще се отнесат критиците към моя труд?

Други въпроси са свързани с финансирането на самото издаване. Това зависи от бюджета и възможностите на автора и дали той може да намери човек, фирма или организация, която да подкрепи със средства неговия проект, особено ако целта е книгата да бъде издадена в по-голям тираж.

Не по-малко важни са въпросите относно самия процес на издаване, избора на печатница и агенция, на работа и спазването на.

Всички тези въпросителни са напълно в реда на нещата, особено ако издаването на книга е начинание, което е ново за вас.

Разчитайте на нашия екип от опитни професионалисти в областта на графичния дизайн, предпечатната подготовка, оформлението и отпечатването на книгите.

Графичен дизайн на книги

Ние можем да ви предложим цялостна оферта за този процес: от създаване на първоначална концепция за издаване на вашата книга, помагало, справочник, сборник, пътеводител, указател, до пакетирането и транспортирането на готовите книги и материалите за популяризирането й като дипляни, флаери, брошури, рекламни тениски.

Готови сме да осигурим дизайн, предпечатна подготовка и оформление на книгата, отпечатването й на офсетова или дигитална машина – в зависимост от тиража.

Тялото на книгата може да бъде изцяло черно-бяло или да има и цветни страници, друг вариант е книгата да бъде пълноцветно издание.

Кориците могат да бъдат меки или твърди – това зависи от вашата представа и желание за вида на подвързията.

Относно начина на свързване на страниците, можем да ви предложим вариант с лепене, шиене или свързване чрез спирала.

Съществуват доста мнения по въпроса дали самото книжно тяло е толкова важно, трябва ли да бъде луксозно и да привлича вниманието със скъпа подвързия и гланцирани листи.

От една страна поддържаме тезата, че външния вид е важен и „опаковката продава”, но не можем да не признаем, че когато става въпрос за книги, не бива да се съди за съдържанието само по корицата.

В много случаи едно семпло издание може да крие в себе си толкова стойностно и ценно познание, в пъти по-значимо от няколко скъпи и лъскави книги на тривиална тематика.

От друга страна, читателите и любителите на книги, ценят професионално отпечатаните и красиви издания, които сами по себе си представляват произведения на изкуството.

В много отношения съдържанието и самите автори напълно заслужават книгите им да имат отлична печатна изработка, за да останат за поколенията и да бъдат образец на своето време.

Точно това е и смисълът на феномена наречен книга и книгоиздаване – уникална възможност хората да комуникират помежду си и да осъществят взаимодействие и контакт през дните, годините, вековете и дори хилядолетията.

Книги

Ако вие самите искате да издадете своя книга, не се колебайте да се свържете с нас. Разчитайте на съвет и пълно съобразяване с вашите желания, идеи и бюджет.

Нашата мисия е да съдействаме максимално на нашите клиенти и да им предоставим най-добри и цялостни услуги в сферата на рекламата и печата.

Ние напълно споделяме мисълта на писателката Силвия Плат, която казва: „И, между другото, струва си да се пише за всяко нещо от живота, стига да имаш куража да го направиш и въображението – да импровизираш.

Най-лошият враг на креативността е съмнението в себе си.”Ако трябва да завършим със съвет, той ще звучи точно така: спрете да се съмнявате в себе си и смело реализирайте мечтите си като отпечатате книгата на живота си.

Като издатели сме се научили да гледаме на книгите по два начина: книгата като културен феномен и книгата като продукт, който трябва да привлече читатели и да се продава добре, така че ние ще ви съдействаме за това.

Можете да се свържете с нас оттук.