Търсите специфичен начин за изява на вашето рекламно послание. Намирате се близо до пътна мрежа или източник на светлина… Не е необходимо да се чудите повече, с нашите специалисти ще ви предложим алтернатива, като ви обърнем внимание на светлоотразителното фолио.

Светлоотразително фолио за кола

В повечето случай този рекламен материал се поръчва основно за поставяне върху леки автомобили, камиони, линейки, пожарни и пътни знаци поради отличната си видимост през нощта, действащите международни стандарти и възможността да запази отразяващите си качества при различни природни условия.

Същите тези характеристики го превръщат в реална възможност за друг вид реклама.

От светлоотразително фолио може да се режат всякакви надписи и фигури, също така може да се печати чрез сито или широкоформатен принтер.

Допълнителна опция за въздействие дава поставянето му върху обикновено фолио.

Така се допълва цветовите контрасти с медиен.

Нашите консултанти са готови да ви дадат допълнителни предимства, ако изберете такова фолио.

От една страна надписите от светлоотразително фолио не се нуждаят от специално осветяване или конструкция, а от друга – спестявате технологично време за производство и получавате по-ниска цена от поръчването на светещи кутии.

Важно е предварително да обсъдите с консултантите ни конкретното място за поставяне.

Принципът при изработването на реклами с такава медия е да се улавя светлината от преминаващи фарове или други източници на светлина в тъмната част от денонощието, за да се получи привлекателен ефект с ярко и отчетливо послание без много средства чрез отразяване.

В светлата част от денонощието светлоотразителното фолио има лъскав и привлекателен вид, който дава своя отпечатък върху посланието ви.

В това време медията няма как да дава същия наситен и контрастен цвят, заради специфичната си текстура с частици. Но пак се отличава от универсалната палитра.

Самозалепващо се ПВЦ фолио
Светлоотразително фолио на пътен знак
Фолио за прозорец

Светлоотразителното фолио е тънко, еластично и многослойно. На пазара се предлага под формата на ленти с размер 55 мм широчина и дължина от над 45 метра, които са водоустойчиви за монтиране на камиони, ремаркета, каравани, автобуси, пожарни, линейки.

За по-големи надписи има ролки от 1240 мм широчина и дължина от под 50 метра. Варира и дебелината му, която започва от около 80 микрона и може да стигне до 230.

Изборът ви е обусловен от конкретната ситуация – сложни криви и табели трудно могат да бъдат добре уплътнени с дебелите варианти.

Високият клас светлоотражение на този клас фолиа се постига чрез милионите огледално-отразителни капчици, които поглъщат светлината.

На пазара се предлагат и такива, които имат по-дълги огледални капчици за още по-голям ефект.

Част от този вид медии издържат и на бензинови изпарения или разливи. Самозалепващият се слой е проектиран да постига пълно и плътно залепване, което не позволява изтриване и/или разтваряне.

Има нива на качество, които са изключително устойчиви на външни влияния като горещо, мокро или сухо време.

Във всяко от тях те запазват основните си характериктики – отразяване на светлина.

Могат да се избират надписи от шест или седем основни цветове – бял, черен, жълт, червен, зелен, син или кафяв.

Гаранцията на светлоотразителното фолио започва от 3 години, за да стигне до 7 при най-високите нива на качество.

Разтегаеми са и се свиват много малко след поставяне на определеното място, трудни са заразкъсване.

Определени светлоотразителни фолиа отговарят на българските стандарти за технически материали при изпълнение на пътни знаци и указателни табели като EN-12899-1, които са съгласувани с европейските.

Със светлоотразителното фолио се борави по същия начин, както и с останалите ПВЦ фолиа.

Ролката се зарежда на машината за рязане или за печат, където се изпълнява конкретната задача.

При първите трябва задължително да се промени натиска на ножа – дебелината на този вид фолио е по-голяма в сравнение с другите и може дори да не се прережи целия слой.

При принтерите може да се наложи да се променя височината на главата.

Монтирането на фолиото изисква повече време и внимателно боравене заради разтегливостта на материала.

Задължително избраната повърхност трябва да е максимално чиста, като при превозните средства особено внимание трябва да се обърне на остатъци от масло.

Поради всички изброени характеристики цената на светлоотразителното фолио е по-висока от стойността на обикновените ПВЦ фолиа.

Това е свързано с необходимите материали за изработването му. Но пък същата сума е несъразмерно по-ниска за вас в сравнение с други съществуващи варианти за реклама със светлина. Поради тази причина ние сме насреща, за да създадем за вас оптималния вариант за конкретната реклама и търговски обект.