Беклитът е едно от най-добрите решения за привличане вниманието на клиентите през цялото денонощие и по-специално в тъмните му часове.

Беклитът е специален вид материал за задно осветяване, който има уникалното свойство да уловя и разпределя равномерно светлина, без значение колко далече е тя.

Основно се използва за лице на светещи кутии, но при липса на необходимо място за монтаж на подобна конструкция, самата медия позволява да се постави на витрина с насочен източник на светлина.

Възможностите за реклама върху беклит са ограничени единствено от въображението на клиента и специалистите по дизайн, като може да се реклами всякакъв продукт или услуга.

Допълнителният ефект към въздействието на създадената визия се получава от позитивната сила на светлината и красотата, която отпечатаното изображение излъчва.

Създава се ефект на триизмерност.

А нашите специалисти по предпечат от ще се погрижат качеството на вашето изображение да е достатъчно високо, за да се запази силата на посланието и през светлата част от деня.

Реклами на беклит могат да бъдат срещнати навсякъде около нас, без значение дали става дума за екстериор или интериор – в търговските центрове, музей, магазини, киносалони, летища, места за бързо хранене, баровете, дискотеките, лобита на хотелите, спирки за градски транспорт, по улици или булеварди.

Печат на беклит
Беклит
Светеща рекламна кутия

По своята същност беклитът е полупрозрачна полиестерна медия за широкоформатен печат. Полуматовото й покритие намалява неприятните отблясъците и осигурява висококачествена плътност на изображението, улавяйки и разпределяйки равномерно всяка светлина. Поради това той е еднакво ефективен през деня и нощта.

Преди създаването на търсеното визуално послание за конкретния случай и неговото реализиране, за което от помощ могат да ви бъдат нашите дизайнери, трябва да бъдат изчистени няколко неизвестни.

- Първо човек от монтажната група трябва да посети мястото на поставяне на рекламата и да вземе необходимите размери. Това ще изясни допълнително и отговора на въпроса дали беклитът ще бъде върху светеща кутия или ще се монтира на витрина с вече налично задно осветление.

Изработването на самата светеща кутия не е сложна дейност, нито изисква огромни финансови вложения.

Но няма как да стане за час – предвидете си поне един ден технологично време.

Не трябва да забравяйте и факта, че тази конструкция има кантове по четирите предни страни, които захващат медията, но и закриват краищата на изображението върху нея.

Поради това е задължително важната информация да бъде поне на 5 сантиметра от краищата, върху които пък да бъде отпечатан само фон – това гарантира пълна четимост на информацията, както и липса на „блесване“ на материал по краищата.

За самото осветление в кутията най-често се използват флуоресцентни или ЛЕД светлини.

Технологията за отпечатване на визията върху беклит не се различава от тази при ПВЦ фолиата.

Ролка се монтира на широкоформатния принтер, чиято глава впръсква под силна струя необходимите цветове върху материала.

За тази цел могат да бъдат използвани няколко вида мастила – еко, ще ви посъветваме да не подценявате и дебелината на материала.

На пазара могат да бъдат открити беклити от 180 до 280 микрона, като оптималният избор зависи от конкретното място на монтаж.

Ролките трябва да се съхраняват на сухо място без пряка светлина, като широчината им варира от 50 сантиметра до метър и шейсет, докато на дължина са до 50 метра.

Относителната твърдост на материала изисква пространство и време за съхнене след печата.

Още повече, че нашите специалисти винаги препоръчват да се увеличава силата на впръскване на мастилото поради близко задно осветяване, което веднага се отразява върху силата на визията.

Изключително важна препоръка при производството на реклама от беклит е внимателното боравене с медията.

Всяко нараняване на полуматовата й повърхност води до брак на цялата визия, защото задното осветяване прави видима всяка резка.

Тя става прозрачна и пропуска по различен начин сноповете лъчи, което нарушава цялостния вид на рекламата.

Възможност за намаляване на опасността от подобно нараняване на визията е поставянето на ламинат като довършителна работа към поръчката след печата.

Това гарантира по-лесен монтаж и по-дълъг живот на светещата реклама.

Като цяло рекламата върху беклита се характеризира с висока плътност на мастилата, ярки цветове и изключителна резолюция на изображението с или без светлина, което позволява отлична видимост 24 часа в денонощието.

Отнема време и изисква допълнителни елементи като светеща кутия или задно осветление, но за смета на това акцентира вниманието на потенциалните клиенти към посланието ви. Освен беклит, за вашата реламна кампания, можете да използвате печат на винил, брандиране на фасади, печат на табели или други широкоформатни или печатни материали, които ще откриете в нашето портфолио.

Свържете с нас, за да ви разкажем за още интересни предложения!

КЛИКНИ ТУК!